Методична діяльність бібліотек

Ковальчук Г. Формування методичного простору в бібліотечному середовищі України у пострадянський період

У статті розглядаються процеси формування методичної діяльності у бібліотечній справі України з 1991 р. і дотепер, а саме: створення нової організаційної структури методичної служби, трансформації методичних функцій; аналізуються нові тенденції, сучасні форми та методи методичної діяльності. 

Відомості про автора: 

методист Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка

Григорян А. Професійний конкурс методистів і бібліографів публічних бібліотек Півдня України

У статті розглядаються передумови створення та методика організації Регіонального конкурсу на краще методичне та бібліографічне видання публічних бібліотек Півдня України. За результатами трьох конкурсів (2008–2009, 2010–2011, 2012–2013 років) висвітлюються творчі доробки методистів і бібліографів бібліотек – учасниць конкурсу (Автономної Республіки Крим, обласних, міських та районних). Зокрема, підкреслюється потенціал центральних міських та районних бібліотек у розвитку бібліографічної та методичної справи на Півдні України.

Відомості про автора: 

провідний бібліотекар науково-методичного відділу Одеської національної наукової бібліотеки імені М. Горького

Кавінська В. Бібліотечному альянсу – 15

Стаття присвячена багатовекторній, творчій співпраці методичного об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів Чернігівського регіону, якому цьогоріч виповнилося 15 років. Розкриваються не тільки досягнення, але й недоліки. Стаття акцентує увагу на необхідності трансформації як книгозбірень, так і бібліотекарів.

Відомості про автора: 

заступник директора Наукової бібліотеки Чернігівського національного педагогічного університету імені Т Г Шевченка

Подписка на RSS - Методична діяльність бібліотек