Українська бібліотечна асоціація

Ступницька С. Як бібліотечна асоціація розвиває громади Рівненщини

У статті висвітлюється досвід Громадської організації «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» на підтримку розвитку територіальних громад через проєктну діяльність бібліотек та реалізацію суспільно-корисних ініціатив. 

Відомості про автора: 

провідна методистка Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки

Бруй О. Як бібліотеки переміщених університетів підтримують освіту та науку

У статті йдеться про реалізацію та результати проєкту «Розвиток бібліотек переміщених університетів як центрів підтримки освітнього та наукового процесів», який виконувався у 2019–2020 рр. ВГО «Українська бібліотечна асоціація» за підтримки Посольства США в Україні. Виклики, які постали в ході виконання проєкту перед менеджерами, експертами та учасниками, пов'язані з пандемією Covid 19, були подолано, цілі досягнуто, результати отримано. Бібліотеки 11 переміщених університетів отримали відповідне технічне обладнання, а також нові знання й навички та організували системну роботу із надання комплексу послуг в напрямі підтримки освіти та досліджень для студентів, викладачів та науковців своїх університетів. А в 5 бібліотеках ще й впроваджено автоматизовану бібліотечну інформаційну систему Koha. 

Відомості про автора: 

директорка Науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Президентка ВГО «Українська бібліотечна асоціація», кандидатка наук із соціальних комунікацій

Башун О. Інша бібліотека – вийти за межі: щорічна конференція Української бібліотечної асоціації

У статті представлено огляд заходів та доповідей щорічної конференції Української бібліотечної асоціації, яка відбулась 21–22 листопада 2019 року в м. Київ. 

Відомості про автора: 

головний редактор журналу «Бібліотечний форум: історія, теорія і практика», кандидат педагогічних наук

Моісєєва С., Сошинська Я. Українська бібліотечна асоціація: регіональний аспект

У статті представлено аналіз діяльності регіональних відділень Української бібліотечної асоціації за 2018–2019 рр. та їх вплив на розвиток бібліотек України та підвищення кваліфікації бібліотекарів. 

Відомості про автора: 

член Президії, виконавчий директор, кандидат історичних наук Всеукраїнська громадська організація «Українська бібліотечна асоціація»

План дій щодо реалізації програми адвокаційної діяльності УБА на 2017-2021 роки «Дієва бібліотека – успішна громада»

Представлено План дій спрямований на реалізацію Програми адвокаційної діяльності Української бібліотечної асоціації на 2017‒2021 рр. «ДІЄВА БІБЛІОТЕКА – УСПІШНА ГРОМАДА!», затвердженої конференцією ВГО «Українська бібліотечна асоціація» 17 листопада 2016 р. 

Сошинська Я. Партнерство – розвиток – дія: ключові орієнтири розвитку бібліотек

Стаття інформує про проведення 23–24 листопада 2017 р. у м. Києві всеукраїнської науково-практичної конференції та щорічної конференції Української бібліотечної асоціації «Партнерство – розвиток – дія», де розглядались актуальні питання діяльності бібліотек та окреслювались досягнення й напрями розвитку Української бібліотечної асоціації як потужної громадської організації бібліотечної спільноти України. 

Відомості про автора: 

кандидат історичних наук, доцент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», виконавчий директор Української бібліотечної асоціації

Передплати газету для мешканців зони АТО

Українська бібліотечна асоціація у 2017 році продовжує акцію «Передплати газету для мешканців зони АТО», ініційовану у 2016 році. Мета акції – доставка центральних і регіональних українських періодичних видань на територію Луганської та Донецької областей для подальшого розповсюдження в населених пунктах так званої "сірої зони". 

Професійний візит до бібліотек Литви

Представлено інформацію про професійно-освітню поїздку 7-13 червня 2016 року делегації українських бібліотекарів до дружньої до України Литовської Республіки, організовану Українською бібліотечною асоціацією та Асоціацією муніципальних публічних бібліотек Литовської Республіки.

Польова В. Дім Європи у Литві

У статті представлено діяльність Дому Європи у Литві та 10 центрів європейської інформації у бібліотеках Литви щодо поширення інформації про ЄС.

Відомості про автора: 

адміністративний координатор Виконавчого офісу Української бібліотечної асоціації

Бояринова О. Як працює Європейський парламент: нотатки очевидця

17-21 червня 2016 р. Оксана Бояринова, голова Молодіжної секції УБА та менеджер проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» взяла участь у навчальній поїздці в Європейський парламент (м. Брюссель) на запрошення польського єврокомісара Міхала Боні про що і розповідає у цій статті.

Відомості про автора: 

голова Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації

Страницы

Подписка на RSS - Українська бібліотечна асоціація