Бібліотечні форуми, конференції

Міроненко А. «Україна: історія, культура, ідентичність»: міжнародна науково-практична конференція

Стаття присвячена міжнародній науково-практичній конференції «Україна: історія, культура, ідентичність», що відбулася 1920 серпня 2021 року в Одеській національній науковій бібліотеці з нагоди 30-річчя незалежності України. 

Відомості про автора: 

провідна методистка науково-методичного відділу Одеської національної наукової бібліотеки

Науменко С. XX ювілейна конференція медичних бібліотек України – продовження традицій у новому форматі

У статті представлено інформацію про проведення XX ювілейної Міжнародної науково-практичної конференції «Тенденції розвитку медичних бібліотек України і виклики сучасного інформаційного суспільства», яка відбулась в Національній науковій медичній бібліотеці України у травні 2021 року. 

Відомості про автора: 

завідувачка відділу організаційної та науково-методичної роботи Національної наукової медичної бібліотеки України

Слотюк Г. Усна історія: теорія і практика досліджень на сучасному етапі.

У статті подано інформацію про проведення Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. К. А. Тімірязєва в онлайн-форматі VIІ Міжнародної науково-практичної конференції «Усна історія: теорія і практика досліджень на сучасному етапі». 

Відомості про автора: 

заступниця директора з наукової роботи та інформатизації Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва

Прокопенко Л. «Академічна доброчесність: практичний вимір» для бібліотек (нотатки з конференції)

У статті охарактеризовано роботу і результати конференції «Академічна доброчесність: практичний вимір» (11–12 квітня 2019 р., Національний університет «Києво-Могилянська академія»). Акцентовано увагу на заходах, які розглядали різні аспекти інтеграції бібліотек в академічне середовище і їх долучення до імплементації академічної доброчесності в Україні задля сприяння підвищенню якості освітньої та наукової діяльності. 

Відомості про автора: 

головний бібліотекар Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, кандидат історичних наук, доцент

Слотюк Г. VI Міжнародна науково-практична конференція «Усна історія: теорія, метод, джерело» як наукова складова діяльності Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва

У статті представлено основний перебіг VI Міжнародної науково-практичної конференції «Усна історія: теорія, метод, джерело», що відбулася 24–26 жовтня 2018 року на базі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва. 

Відомості про автора: 

заступник директора з наукової роботи та інформатизації Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва

Картузов К. Тенденції розвитку освітянських бібліотек в інформаційному суспільстві

У статті надано інформацію щодо проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Тенденції розвитку освітянських бібліотек в інформаційному суспільстві», що відбулась у м. Миколаєві. 

Відомості про автора: 

директор Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва

Спаріхіна Н. Бібліотеки як учасники реалізації молодіжної регіональної політики

У статті представлено інформацію про обласний семінар «Бібліотеки як учасники реалізації молодіжної регіональної політики», що відбувся в Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді ім. М. Свєтлова для бібліотекарів Дніпропетровщини, що працюють з молоддю. 

Відомості про автора: 

завідувач відділу методико-соціологічної роботи та сприяння соціалізації молоді Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова

Терлецька О. Warszawskie Targi Książki 2018: про фестиваль та участь українських видавництв

У статті висвітлено основну інформацію про книжковий фестиваль Warszawskie Targi Książki 2018 та умови участі у 2018 році на власному досвіді. Представлено участь у фестивалі польських бібліотек та їхні заходи, а також участь українських видавництв. 

Відомості про автора: 

бібліотекар відділу наукової бібліографії Національної наукової медичної бібліотеки України

Скаченко О. The Great Library Week в бібліотеці

У статті висвітлено низку наукових та культурно-просвітницьких заходів, проведених у Науковій бібліотеці Київського національного університету культури і мистецтв у рамках The Great Library Week – Великого бібліотечного тижня, започаткованого з нагоди Всеукраїнського дня книги і авторського права. 

Відомості про автора: 

завідувач сектору методичної роботи Наукової бібліотеки Київського національного університету культури і мистецтв

Стратегії розвитку бібліотек: від ідеї до втілення

11–12 грудня 2017 року в Науково-технічній бібліотеці імені професора Г. І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся міжнародний науково-практичний семінар «Стратегії розвитку бібліотек: від ідеї до втілення», який зібрав більш ніж 120 керівників та провідних фахівців бібліотек, інформаційних, освітніх та соціокультурних установ з усіх куточків України. Доповідачами семінару виступили фахівці провідних бібліотек України та колеги з інших країн. 

Відомості про автора: 

Прес-служба Науково-технічної бібліотеки ім. професора Г. І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Страницы

Подписка на RSS - Бібліотечні форуми, конференції