Управління бібліотекою. Бібліотечний менеджмент

Коваленко В. Використання тайм-менеджменту в бібліотеці

У статті розповідається про основні інструменти тайм-менеджменту, наголошується на необхідності їх використання у діяльності бібліотеки та бібліотекаря задля збільшення ефективності роботи та якісного управління часом. 

Відомості про автора: 

завідувач сектору наукової бібліографії Наукової бібліотеки Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

Візнюк В. Soft skills бібліотечного лідера

Статтю присвячено питанню розвитку сучасних професійних якостей бібліотекаря, зокрема особистісних рис з урахуванням лідерських характеристик. Розглянуто ефективність роботи школи молодого бібліотекаря з теми «soft skills» бібліотечного лідера». З’ясовано основні тенденції розвитку «гнучких» навичок бібліотечного лідера. 

Відомості про автора: 

директор бібліотеки Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, м. Одеса, кандидат педагогічних наук

Мельник М. Тимбілдинг або «Один у полі не воїн»

У статті висвітлено доцільність застосування методів і принципів тимбілдингу, його можливостей, як складової, що забезпечить стабільність злагодженої роботи, ефективного розвитку колективу та кожного співробітника зокрема.   

Відомості про автора: 

заступник директора Бібліотеки Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

Мацієвська Г. Сучасне осмислення поняття «організаційна культура бібліотек»

Стаття присвячена організаційній культурі як важливому інструменту підвищення ефективності діяльності бібліотек. Проаналізовано дослідження бібліотекознавців щодо організаційної культури бібліотек та її основних складових. 

Відомості про автора: 

завідувач сектору відділу наукової інформації та бібліографії Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки

Гулик І. Принципи меритократії в бібліотеці

У статті розглянуто основні принципи малопоширеної форми управління – меритократії. А також – можливість впровадження нових методів керівництва у бібліотечну професію. 

Відомості про автора: 

завідувач відділу Бібліотеки Вінницького національного університету імені М. І. Пирогова

Кривоносова О. Корпоративна культура в контексті перспективного розвитку сучасних бібліотек

Стаття присвячена актуальним питанням впливу корпоративної культури на успішну діяльність і розвиток книгозбірні, розкриває сутність поняття, розглядає рівні і структурні компоненти та ефективність практичного використання типології корпоративної культури бібліотеки, а також виокремлює рекомендації щодо основ її формування в бібліотеках.

Відомості про автора: 

науковий співробітник Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В. О. Сухомлинського

Подписка на RSS - Управління бібліотекою. Бібліотечний менеджмент